تولید مواد اولیه دارویی
ساخت مواد اولیه دارویی
از جمله عرصه هایی که دانش بنیان ها در آن خوش درخشیده اند پزشکی و دارو سازی است. همواره توسط این شرکت دستاورد ها و محصولاتی فناورانه ارائه شده است که در تامین داخلی و کاهش نیاز کشور به واردات بی تاثیر نبوده است. تولید مواد اولیه دارویی از جمله عملکرد های جدید دانش بنیان هاست که در ادامه به بررسی آن پرداخته می شود.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، از در دستور کار قرار گرفتن تولید ۳۶ ماده اولیه دارویی در شرکت های دانش بنیان خبر داد و گفت: در حال حاضر تولید چهار ماده از ۳۶ ماده اولیه دارویی توسط یک شتابدهنده دانش بنیان تایید نهایی شده است.
دکتر مصطفی قانعی در مراسم رونمایی از فرآورده ها و دانش فنی محصولات زیست فناوری دو شتابدهنده دانش بنیان افزود: برنامه استراتژیک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در خصوص شتابدهنده ها که چند سال پیش طراحی شده بود، امروز به ثمر رسیده است.
وی بیان کرد: به عنوان نمونه شتابدهنده ای که در دی ماه سال ۱۳۹۷ تاسیس شد و در دی ماه سال ۹۸ فعالیت آن توسعه یافت، پس از گذشت یک سال شاهد هستیم که چهار محصول خود را به بازار عرضه کرده که چهار میلیون دلار صرفه جویی ارزی داشته است.
قانعی ادامه داد: این در حالی است که زیرساختی که تهیه شده یک زیرساخت کارخانه ای نبوده بلکه فعالیت تعدادی از دانشجویان و فارغ التحصیلانی بوده است که این شتابدهنده ها را راه اندازی کرده اند.
مواد اولیه دارویی
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری اظهار داشت: در سال آینده نیز شاهد چهار داروی دیگر در دستور کار تولید این شتابدهنده هستیم.
قانعی گفت: در راه اندازی این شتابدهنده در راستای تامین ماده اولیه دارویی، اقدامی کردیم که حدود ۳۰۰ میلیون دلاری که از کشور برای واردات مواد اولیه خارج می شود، صرفه جویی شد.
وی یادآور شد: مهمترین مزیت صرفه جویی در این زمینه این است که در جریان تحریم زمانی که در انتقال پول دچار مشکل می شویم، مهمترین موضوع ارزبری نیست بلکه لازم است تا امنیت کشور تامین شود و این موردی است که صنعت به دنبال آن نرفته بود؛ چرا که صنعت بیشتر تمایل داشت ماده اولیه را از کشورهایی چون هند و چین وارد کند و در کشور”فینیش پروداکت” (محصول نهایی) بزنند؛ چرا که توجیه داروهای شیمیایی (محصول نهایی) در واردات آن است.