مهمترین مزیت پلتفرم کشاورزی هوشمند
مزیت پلتفرم کشاورزی هوشمند
یکی از شرکت های دانش بنیان اقدام به ساخت دستیاری هوشمند برای زمین های کشاورزی نموده روش کار به این صورت می باشد که با استفاده از تصاویر ماهواره های سنجش از دور، راهکارهایی برای مدیریت، افزایش عملکرد و تولید محصولات کشاورزی ارائه می نماید. معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بیان کردند که این طرح به وسیله یکی از اولین شرکتهای نوپا در حوزه کشاورزی به نتیجه رسیده است و در مدت فعالیت خود توانسته سامانه تحت وب خود را وارد بازار نماید و موقعیت خود را در تولید محصولات کشاورزی کشور تثبیت کند. در این سامانه با استفاده از تصاویر ماهواره ای به صورت هفتگی ویژگی های مورفو فیزیولوژیکی مزرعه اندازه گیری می شود که با استفاده از این تصاویر روند تغییرات پارامترها در طول زمان به صورت نمودار استخراج شده و در صورت مغایرت با حالت های استاندارد به کشاورز در نرم افزار هشدار داده می شود.
مزیت های این پروژه پایش پارامترهای مهم رشد گیاهان (مقدار سبزینگی، تنش آبی و سلامت گیاهان)، تخمین مقدار شوری و رطوبت خاک، شناسایی بافت خاک، تعیین دوره های فنولوژی (رشد) محصول، محاسبه نرخ متغیر کود مورد نیاز گیاه، تخمین عملکرد محصولات زراعی به شمار می روند. همچنین مقایسه وضعیت گیاهان مزرعه نسبت به استاندارد موجود و اعلام هشدار نقاط ضعیف، تهیه انواع نقشه ها و نمودارهای مقایسه ای زمین در هفته جاری با هفته های قبل، بررسی تاریخچه، تناوب کشت و شناسایی نقاط قوت و ضعف زمین در گذشته، تهیه نقشه و تجزیه و تحلیل کاربری اراضی و تغییر پوشش زمین، پایش خسارات فیزیکی (ناشی از سیل، سرمازدگی، آفت و شیوع بیماری و خشکسالی) از مزیت های این پروژه هستند.
سامانه هوشمند دانش بنیان
رئیس گروه ژئوماتیک ستاد توسعه فناوری های حوزه فضایی، حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری در خصوص این پلتفرم هوشمند خاطر نشان کردند که بهینه سازی فرآیندهای کشاورزی و در اختیار قرار دادن ابزارهای نظارتی و مدیریتی به کشاورزان و نیز تحقیق و توسعه درباره کاربردهای فناوری های جدید در حوزه کشاورزی از مهم ترین فعالیت های این شرکت می باشد.
کشاورزان خرده مالک با حداقل زمین ۱ هکتار، شرکت های کشت و صنعت، شرکت های فروش نهاده ها و خدمات کشاورزی، تعاونی های کشاورزی روستایی، صندوق بیمه کشاورزی، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان منابع طبیعی، سازمان مدیریت بحران، سازمان فضایی ایران، پژوهشگاه فضایی ایران، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات می توانند از این محصول استفاده کنند. این خبر از سوی ابراهیمیان قاجاری با اشاره به سازمان های بهره بردار از این سامانه دانش بنیان گفته شده است.