ثبت شرکت دانش بنیان
شرکت دانش بنیان چیست؟
به طور کلی دانش بنیان به شرکتهایی اطلاق میشود که فناوری و دانش دو جزء جدایی ناپذیر آن مجموعه باشند. این موسسهها باید از لحاظ فنی، مالی و سیستمی پارامترهای مورد نظر آیین نامه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت ها مورد تایید باشند. با احداث شرکت دانش بنیان، امتیازات و مزایای بسیاری به منظور گسترش تولیدات دانش بنیان و توسعه محصولات و خدمات شرکت در پی خواهد داشت. در این مقاله به شرح مختصری از نحوه ثبت این نوع موسسات میپردازیم.
چگونه شرکت دانش بنیان را تاسیس کنیم؟
به گمان بسیاری از افراد برای اینکه شرکت دانش بنیان خود را داشته باشند، باید از ابتدا شرکت و یا موسسه ای دانش بنیان را ثبت کنند، در صورتی که چنین نیست. به عبارت دیگر نیازی نیست که از همان ابتدای کار شرکت یا موسسه دانش بنیان ثبت شده باشد و یا در موضوع فعالیت آن حتما واژه دانش بنیان بیان شود.
در حالت کلی روال این کار به این صورت است که شرکت یا موسسه ثبت شده باید از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تاییدیه دانش بنیان را دریافت کند. در همین راستا شرکت ها می توانند در سامانه reg.daneshbonyan.ir ثبت نام کرده و پس از بررسی اقدامات لازم را انجام دهند.
سرپرست ارزیابی شرکتهای دانش بنیان
در اواخر سال ۱۳۸۹ قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان به تصویب مجلس شورای اسلامی درآمد، از آن زمان تا پایان دوره ی دهم ریاست جمهوری، مسئولیت بررسی شرکت ها و موسسات دانش بنیان، بر عهدهی وزارت علوم بود. پس از آن از ابتدای دوره یازدهم ریاست جمهوری، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری سرپرست ارزیابی و اعطای تاییدیه دانش بنیان به شرکت های متقاضی شد.
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حال حاضر به ریاست جناب آقای دکتر سورنا ستاری با شانزده ستاد و هفت معاونت اداره میشود. از جمله وظایف این معاونت، توسعه فناوری، تقویت فرآیند تجاریسازی و حمایت از موسسات و شرکت های دانشبنیان می باشد، به همین دلیل ارزیابی دانش بنیان نیز از مسئولیت های این سازمان به حساب میآید که توسط کارگزاری های رسمی این معاونت انجام میگیرد.